| Šta hoću reći... - Vučica | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
Vučica Admin
Broj poruka : 41 Datum upisa : 22.12.2021 Godina : 51 Lokacija : Tu negde...
| Naslov: Šta hoću reći... - Vučica Sub Jan 01, 2022 6:36 pm | |
| OLOVNI VOJNICI Mi smo vojnici u bezimenom ratu. Ležemo i ustajemo sa nemim pitanjem: kad će kraj? Nosimo poderane rite života i bola, Krpimo ih osmehom i suzama. Đavo je došao po svoju naplatu. Majko Zemljo, moli se za nas. | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Pon Sep 12, 2022 4:21 pm | |
| INAT Tugo moja, nosi se u pičku materinu! Hoću da gledam neomeđeno plavo nebo sa brda. More duboko, dođi mi, dođi da te se nagledam i namirišem. Meseče, pratioče ludaka i zaljubljenih, osvetli mu put da utolim žeđ i glad sa njegovih usana. Moj voljeni, dođi da ti osetim ukus soli sa kože tvoje. Suze moje, presahnite. Osmehu, sini u inat svima i svemu. | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Pet Sep 30, 2022 12:38 pm | |
| I tako idu moji dani. A šumom jezde konji vrani... Robinja sam srca svog. Hodam po krhotinama stakla do dvorca tvog. Suze neizmerne čežnje teku niz lice dok polako opada lišće jesenje... | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Sre Nov 16, 2022 6:26 pm | |
| ЖУДЊА Ја сам дете раја и пакла. Зачета прерано, рођена прекасно. Ово време није моје, чије ли је? Вучица сам сапета у телу инвалида. Ноћ је моје царство. Месец је мој вољени господар. Жудим, ох, како жудим за слободом и додиром твојим, мој анђеле. | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Pet Nov 18, 2022 10:35 am | |
| Pijem rujno vino za tugu. Pijem za izgubljene prijatelje. Pijem za izgubljene osmehe. Pijem za sve izgubljene duše. Pijem za izgubljenu empatiju. Pijem za ljubav večnu. Boga molim da se vrate svi osmeci, prijatelji i ljubav. Boga molim da rasturi sve zidove u ljudima spolja i iznutra. Boga molim, al' se pitam gde je On? | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Ned Dec 18, 2022 6:52 pm | |
| Dok mi bes kola venama, shvatam da sam izdana po ko zna koji put... Beše jednom vreme kad sam, poput jagnjeta, verovala svima, sad ne! Sad sam vučica koja ujeda i kida do krvi! Smiriti me može samo on, moj vuk svilenog krzna i mekog glasa. Molim bogove drevne da nas spoje zanavek jer je on moja sudbina... | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Čet Dec 22, 2022 4:03 pm | |
| Opet puštam reči da me vode do duboke tihe vode. Utopiću u njoj sav jad i čemer što se nakupi u duši mojoj. Bezimeni svirač svira elegiju smrti, avetima i dušama ukletim da hode na Zemlji. Dođi mi, moj čarobnjače i oteraj mrak ovaj da danem dušom i osmehom ljubavi sinem. | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Sre Apr 26, 2023 3:36 pm | |
| Ja sam ptica u zlatnom kavezu što vapi za morem i nebom plavim. Vučica koja nemirno šeta levo-desno iza rešetaka. Vatra što gori neugasivim plamom u zimskoj noći. Tebe sam tražila kroz vekove puste i našla te, moj anđele. Darovala sam ti srce i dušu i čekaću tvoje ruke da se obaviju poput bršljana i usne da se upiju u moje... | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Ned Apr 30, 2023 3:47 pm | |
| Vrisak je mi ime, a tuga prezime. Usamljenost hara dušom mojom. Čekam te da na konju vranom vodimo ljubav. Munje sevaju, gromovi tutnje, a ja bajalicu drevnu izgovaram da bih znala puteve tvoje, najdraži... Samoća ili ne? | |
|
| |
Vučica Admin
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica Uto Maj 02, 2023 2:50 pm | |
| Da mi je pobeći iz grada kamenog i lednog... Da mi je odmoriti dušu negde na plavoj pučini... Da mi je zaspati na grudima tvojim, anđele moj... Da mi je napiti se vode sa izvora životodavnog... Daj mi, Bože, muziku i rujno vino da se napijem do zaborava... Ištem ruku tvoju, anđele, da me vodi do tvog kućnog praga... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Šta hoću reći... - Vučica | |
| |
|
| |
| Šta hoću reći... - Vučica | |
|